Recept đŸ©

2015



En av mina bÀstavÀnner ville ha receptet till fudkekakan, sÄ slÀnger in det hÀr!
Ingredienser:
200 gram smör
3 dl strösocker
2 Àgg
1 dl kakao 
4 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver.
 
Glasyr:
2 dl vispgrÀdde
2 dl strösocker
2 msk sirap
100 gram mörk blockchoklad
100 gram smör
 
GÖR SÅ HÄR:
1.KlÀ en lÄngpanna, ca 35 x 20 cm, med ett smort bakplÄtspapper.
2. SmÀlt matfettet i en kastrull och tag den av vÀrmen.
3. Rör ner strösocker och Àggen.
4. Blanda samman de torra ingredienserna i en skÄl, rör ner detta och arbeta smeten slÀt.
5. Bred ut smeten jĂ€mt i lĂ„ngpannan och grĂ€dda i 175° i 15 -– 20 minuter.
6. VÀnd kakan upp och ner pÄ smörpapper och drag försiktigt av bakplÄtspappret. (Om botten fastnar i bakplÄtspappret sÄ lÀgg en fuktig handduk över kakan en stund sÄ gÄr det lÀttare att ta bort bakplÄtspappret.)
7. LÄt kakan kallna.
8. Blanda alla ingredienser till glasyren förutom matfettet i en kastrull (bryt chokladen i smÄ bitar).
9. LĂ„t detta koka tills den tjocknar, ca 10 –- 15 minuter.
10. Tag kastrullen av vÀrmen och blanda ner det kalla smöret i bitar.
11. Bred glasyren över kakan och stÀll den kallt att stelna.
12. SkÀr upp kakan i rutor eller servera den hel som en tÄrta.
 
 
 
 
 



Anonym

http://eelin.se

men lÀgg av haha ÄÄÄÄh sÄ gott :D

Svar: Aa, den Àr jÀttegod! :)
Jasmine







 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG




SPARA?